CLEAN ZONE EXPERT | Curatenie Bucuresti                                                                                                      															   Servicii profesionale de curatenie                                                                                  					                                           				Firma de curatenie profesionala																															 

Servicii DDD

 

Societatea CLEAN ZONE EXPERT este specializata in prestarea de servicii pentru sanatate publica (Dezinsectie, Deratizare, Dezinfectie)

 • Prin tehnici speciale venim in sprijinul dumneavostra dorind sa va asiguram un mediu curat si bine igienizat.
 • Factorii de risc combatuti: rozatoare, gandaci, tantari, furnici, molii, purici.
 • Substantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sanatatii si sunt substante ecologice, omologate, de ultima generatie, ce nu afecteaza omul si animalele. Produsele au fost testate in prealabil pentru a avea cele mai bune rezultate si a veni in spijinul clientilor nostrii.
 • Firma noastra serveste calitatea la cele mai inalte standarde si la preturi prietenoase si accesibile ce se pliaza perfect cerintelor si nevoilor familiei sau partenerilor dumneavoastra.

 

Deratizare

Executam aceste lucrari de deratizare doar la subsol si parter garantandu se eficienta lucrarii pe intreaga suprafata. Ea consta in aplicarea de masuri permanente care au menirea de a elimina rozatoarele daunatoare, periculoase atat pentru om cat si pentru animale. Este cunoscut faptul ca rozatoarele joaca un rol important in transmiterea unui numar foarte mare de boli bacteriene, virotice si parazitare dintre care cele mai cunoscute sunt: trichineloza, leptospiroza, bruceloza, febra aftoasa, gastroenterita virotica, antraxul, turbarea, toxiinfectiile alimentare etc.

De asemnea, o deratizare poate avea efect si asupra pierderilor economice, intrucat soarecii si sobolanii distrug, polueaza si fac inutilizabile o gama variata de alimente, instalatii, spatii, cu mult mai multe decat alimentele consumate.

 

Modul de lucru:

In procesul de deratizare trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

 • momeala se plaseaza aproape de cuiburi sau de pistele de deplasare, in locuri protejate, dar care sa permita o hranire continua care sa duca la combatere;
 • este important ca pe toata perioada in care se actioneaza sa nu se atinga otravurile de catre persoanele autorizate;
 • cadavrele rozatoarelor vor fi ridicate numai de personalul autorizat;
 • zona asupra careia s-a actionat se va verifica ulterior de catre specialisti pentru a obtine siguranta ca deratizarea s-a efectuat cu succes;
 • momelile sunt plasate in tavite de carbon si statii de intoxicare speciale, care se controleaza periodic, iar ori de cate ori este necesar se completeaza cu noi cantitati de momeala. Cele ramase neconsumate, ca de altfel si ambalajele lor se ard la finalul operatiuniilor.

 

Aplicare:

1. in mediul urban si industrial- in interiorul galeriilor si in locul unde se afla cuiburile

 • la colturi si de a lungul peretilor
 • in zonele unde se depoziteaza alimente precum si de a lungul cailor de circulatie a rozatoarelor.

2. in camp :

 • cand se plaseaza momelile in camp, trebuie luate in considerare diferite aspecte legate de comportamentul rozatoarelor (gradul de raspandire, modul de hranire). Locul unde se plaseaza momelile si numarul acestora se determina luandu-se in consideratie urmatoarele criterii : tipul de cultura,  caracteristicile fenomenului de migrare a rozatoarelor in camp, metoda de combatere aleasa.

 

Acestea sunt 2 dintre daunatoarele cele mai cunoscute:

Sobolanul cenusiu cunoscut sub mai multe denumiri in tara noastra (sobolanul de casa, calator, guzgan) este una dintre cele mai raspandite specii de pe Glob, putand fi intalnit de la ses pana la 1500 de metri altitudine. Aceasta specie de rozatoare traieste in locurile cele mai umede ale locuintelor, mereu in apropierea omului si a animalelor domestice. La sfarsitul fiecarui an, o pereche de sobolani poate avea pana la 860 de urmasi. Printre numeroasele boli molipsitoare pe care le raspandesc aceste animale sunt: rabia, meningita virotica, pesta porcina, pesta aviara, tifosul murin, spirochetoza icterohemoragia, pesta ratia, holera aviar, trichineloza precum si numeroase micoze.

 

Soarecele de casa consuma pe ascuns momeala in cantitati foarte mici. Ei formeaza colonii restranse si dezvolta sentimente trainice fata de habitatul obisnuit. Soarecii de casa se pot inmulti in cadrul unui biotop normal pe tot parcursul anului, iar o femela poate naste aproximativ 50-60 de pui pe an.

 

Dezinfectie


Dezinfectia este actiunea de igienizare ce urmareste distrugerea in mediul fizic inconjurator a formelor vegetative ale microorganismelor, cu scopul prevenirii si combaterii infectiilor si bolilor transmisibile, atat la om, cat si la animale.
Germenii patogenici constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice. Ei reprezinta un focar permanent de boli infectioase si parazitare, ce necesita masuri de prevenire si combatere.

Dezinfectia este de 2 feluri:

 • profilactica sau preventiva – care are ca scop distrugerea posibililor germeni patogeni
 • de combatere sau terapeutica –care are ca scop combaterea anumitor boli infectioase sau parazitare.

 

Pasi foarte importanti de care trebuie tinut cont in momentul efectuarii unei neutralizari a agentilor patogeni:

 1. neutralizarea totala a incaperilor, realizata prin nebulizare (dezinfectia inclusive a foselor septice)
 2. curatenia incaperilor (se spala grosier)
 3. dezinfesctia prin nebulizare.

 

Dupa fiecare dezinfectie (recomandabil a doua zi), se recolteaza probe pentru laborator in vederea stabilirii gradului de infestare si nivelului de actiune a substantei dezinfectante.

 

Dezinsectie

Dezinsectia consta in actiunea de combatere a artropodelor daunatoare atat pentru sanatatea omului cat si a animalelor. Insectele si acarieni transmit fie direct, fie indirect, boli infecto-contagioase si parazitare, astfel fiind necesare masuri de prevenire si combatere. Cele mai cunoscute insecte daunatoare intalnite in Romania sunt gandacii de bucatarie, mustele, tantarii, moliile de haine, moliile de covare, plosinitele de casa, paianjenii de casa, puricii de om, greierii de casa, viespiile, furnicile negre.

O dezinsectie poate fi :

 • profilactica sau de prevenire cu scopul de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatoarelor; acest tip de dezinsectie se face o data la 3 luni.
 • curativa sau terapeutica care are scopul de a distruge si indeparta definitiv insectele; se realizeaza repetat la intervale de 10-14 zile asupra focarului, dupa care se efectueaza dezinsectia profilactica.

 

Rolul dezinsectiei este vital, deoarece insectele si acarienii constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice. Acest pericol este cu atat mai mare cu cat insectele au o foarte mare capacitate de inmultire. Insectele transmit boli prin intepaturi si datoria contactului pe care il au cu alimentele, iar cele mai cunoscute boli raspandite de ele sunt: tuberculoza, afectiuni cutanate, dermatoze, febra recurenta, tifosul exantematic, iritatatii ale mucoaselor oculare, toxiinfectii alimentare, viroze, etc.